Ravinnon 

merkityksestä

Yksi tärkeimmistä päätöksistä jonka teimme jo alussa oli, että tahdomme tarjota aina Luomu-ruokaa lapsille.

 

Ruokamme koostuu pääsääntöisesti kasvisruoasta, eli päiväkodissamme noudatetaan lakto-ovo-vegetaristista ruokavaliota, jonka lisäksi tarjoamme noin joka toinen viikko kala-ruokiakin, riippuen kauppojen tarjonnasta. 

 

Kasvispainotteinen ruokavalio on ollut pedagoginen yhteispäätös, josta keskustelemme aina myös vanhempien kanssa, olipa kotona sitten lihapainoitteinen ruokavalio tai mikä tahansa. Monipuolisen ja värikkään kasvisruokamaailman kautta tuemme ja avarramme lasten kykyä omaksua terveelliset elämäntavat jo pienestä pitäen. "Kasvispainotteisessa ruokavaliossa yhdistyy kestävä kehitys ja terveellisyys."(https://tesso.fi/artikkeli/ymparisto-saastyy-sekaruoalla)

Tutustumme eri vuodenaikoina viljelyn ihmeisiin lasten kanssa, sillä ihan naapurustossamme sijaitsee Ruokaosuuskunnan (ROK) pellot ja kasvihuoneet. Samalla on hauska moikata myös Hugo-papukaijaa Aaltosen puutarhalla.

Ennakkoluulottomat ja kiinnostuneet ruokakulttuuriset perinteet ovat lapselle voimavara läpi elämän. On tärkeää tietää miksi syömme ja mitä syömme, jotta voimme tulla vahvoiksi itsenäisiksi yksilöiksi.

 

Ravitsemme itseämme ja perhettämme vastuullisilla valinnoilla ja tietoisella ymmärryksellä joka tukee koko yhteisöä jossa elämme...oli sitten kyse ruoasta tai muista valinnoistamme.

 

"Itse kasvattaman porkkanan maku...se ilo ja yllättyneisyys lapsen kasvoilla, kun hän vetää vain pikkurillinsä kokoisen porkkanan maasta esiin, tutkien sen värejä ja tuntua, tietäen että hetki sitten se oli vielä siemen. Tarkoituksenamme on tehdä tilaa muillekin kasvaa selitän, harvennetaan vaan hiukan riviä että lopuista tulee tooosi isoja porkkanoita...mutta tätähän pitääkin maistaa heti tuumii pikkuapulainen ja nakkaa porkkanan poskeensa...sillä, onhan se jos jokin...kiinnostavaa ja ihmeellistä!"