Viikkorytmi

Pieni lapsi rakastaa liikkua, tutkia,  kokeilla itse ja kokea ja hän on joka päivä valmis seikkailuun.

Lumikellossa tarjoamme lapsille monipuolista tekemistä, jolla lapsi voi harjoittaa erilaisia taitoja. Yhdessä koemme viikon aikana hetkiä käsityön, taiteen, teatterin, liikkunnan ja luonnon parissa.

Toistamme erilaisia teemapäiviä viikottain. Viikkorytmin avulla luomme lapsille turvallisen tunnelman ja ennakoitavuutta.

Viikkorytmin lisäksi kuuntelemme lapsia ja yritämme toteuttaa monenlaisia projektia jotka kumpuavat lasten mielikuvituksesta ja kiinnostuksen kohteista. Silloin unohdamme hetkeksi viikkorytmin ja touhuamme vaikkapa askarellen, kokaten, seikkailen tai käsityötä tehden lasten tahdissa.

Hyvin suosittuja ovat leipomispäivämme jolloin lapset pyörittävät sämpylöitä tai valmistavat vuodenkierron tapahtumien mukaisesti pullia, pipareita ja muita herkkuja. Ja mikäs sen kivempaa kun soppapäivänä voi syödä oman vasta leivotun lämpimän sämpylän. 

Leipomisen lisäksi maalaamme lasten kanssa, musisoimme ja liikumme yhdessä varsinkin luonnossa. Retkipäivänä suurennuslasi on ollut kestosuosikki. Oma lähiympäristö on täynnä jännittäviä tutkimisen kohteita.

Retkipäivinä tutustumme lähiympäristöön. Jokimaa on monipuolinen alue joka tarjoa lähileikkipuiston, metsän, kauniin jokimaiseman ja lammaslaitumen. Lisäksi saatamme käydä vaikkapa kirjastossa, teatterissa tai   ratsastamassa läheisissä hevostalleissa.

Käsillä tekeminen on tärkeää. Meillä lapset pääsevät harjoittamaan omia taitojaan halutessaan esimerkiksi piirtämisen, muovailun ja askartelun parissa. Otamme mielellämme inspiraation luonnonmateriaaleista.