Toiminta

Lumikello on pieni ryhmäperhepäivähoito jonka päätavoitteena on tarjota lapsille kiireetöntä aikaa leikin, toimintatuokioiden ja ulkoilun parissa turvallisessa, viihtyisässä ja kodinomaisessa ympäristössä. 

Leikkiryhmämme on pieni. Meille mahtuu vain 12 lasta, joista noin 4 paikkaa on tarkoitettu alle 3-vuotiaille pikkuisille. Lapset leikkivät ja ulkoilevat päivittäin yhdessä. Ruokailut, lepohetket ja tuokiot vietämme yksilöllisiä tarpeita ja taitoja kuunnellen. 

Vapaa leikki on lapselle kaikkein tärkein tehtävä ja luonnollisinta mielipuuhaa, jota vaalimme ja jolle varaamme päivittäin reilusti aikaa niin sisällä kuin ulkonakin. Meillä on ihana suuri piha, iso hiekkalaatikko ja hyvä valikoima leikkiin innostavia elementtejä, jotka houkuttelevat lapset reippaaseen liikumiseen ja mielikuvitusta tukevaan leikkiin ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Vapaan leikin lisäksi viikkorytmissämme toistuvat pedagogiset-tuokiot, joita ovat mm. leipominen, maalaaminen, musisointi ja nukketeatteri. Tärkeää meille on toiminta joka tapahtuu luonnollista rytmiä tukien, vuodenaikoihin kutoutuen ja niihin liittyviin luonnontapahtumiin ja juhliin kiteytyen.

Sadonkorjuu-juhla, joulu, pääsiäinen ja kevätjuhla ovat kohokohtia toiminnassamme ja niihin kutsutaan mukaan myös vanhemmat ja isovanhemmat. Yhteisöllisyys on mielestämme lapselle yksi tärkeimmistä tukipilareista läpi elämän.

Luonnon ja luonnollisuuden kokeminen ja ymmärtäminen niin itsessämme kuin ympäristössämme inspiroivat meitä päivittäin. Luonnon läheisyys, ekologisuus ja kestäväkehitys ovat termejä jotka toimivat punaisena lankanamme. Tämä näkyy sisustuksessa, sekä leluvalinnoissa ja materiaaleissa joita käytämme tuokioissa kuin myös lapsille tarjotussa ravinnossa joka on 100%:sti luomua ja kasvisruokapainotteista.

Keväisin rakennamme yhdessä päiväkodin pihaan lasten omaa puutarhaa, jossa kaikki halukkaat voivat oman kiinnostuksensa mukaan  hoitaa ja seurata kasvien kasvumatkaa siemenestä koko loistoonsa. Voi sitä intoa ja riemua kun lopulta odotus palkitaan, ei muuta kuin kaikki herkkusuut mukaan popsimaan.

Kasvatuskumppanuus on lapsen kehitykselle tärkeää, koska sen kautta te vanhemmat ja me hoitajat voimme yhdessä vaalia lapsen yksillöllistä kasvua ja auttaa häntä olemaan se ihmeellinen yksilö, hänen ainutkertaisella elämänpolullaan.